Afbeelding

IVN Rijssen-Enter Natuur Talenten excursie weidevogels

Natuur en milieu

RIJSSEN - De voorspellingen waren goed voor zaterdag. Heel goed. Zou het weer zo zijn? Net als 4 weken geleden? Zou het weer een stralende dag zijn? Ja! De eerste zaterdag van de maand, de dag van de bijeenkomst van de Natuur Talenten. Het was wederom een stralende, zonnige ochtend!

Om 9.00 uur waren alle Natuur Talenten weer aanwezig in de Hobbyboerderieje. “We bleven daar echter maar heel kort. Na het welkom gingen we op pad. Op pad naar Buiteninn Het Overveen. Vanaf 9.30 uur konden daar namelijk belangstellenden aansluiten bij onze bijeenkomst! Toen iedereen een plaatsje had, kon dhr. Herman Bruggink van start. Hij vertelde ons over weidevogels. Hij wist er veel over te vertellen, echt een bevlogen man! Hij had ook twee informatieve filmpjes. Iedereen zat muisstil en geboeid te kijken. Daarna was er drinken en lekkers.”

“En toen, toen was het tijd om naar buiten te gaan. Voorzien van verrekijkers en met zelfs een aantal telescopen! In een lang lint van enthousiastelingen gingen we richting de vogelkijkhut. Daar aangekomen vlogen de ‘oh’s’ en de ‘ah’s’ al snel door de lucht! Het mooiste? De hulpvaardigheid naar elkaar! Verrekijkers werden gedeeld, weetjes werden verteld. Iedereen hielp elkaar om al het moois te zien! De hulpvaardigheid en verbondenheid bleven de hele tijd. Ook nadat we bij de vogelkijkhut weggingen en via het pad door de weide richting het Kastanjelaantje liepen. Steeds werd er stilgehouden, gekeken, informatie en ervaringen gedeeld. Er werden heel wat verschillende soorten vogels gespot. Zoals een ooievaar, een eendenkoppel, ganzen, de scholekster, de kievit, de grutto, de tureluur en zelfs ook een gele kwikstaart.

“Bij terugkomst bij Buiteninn Het Overveen en daarna bij de Hobbyboerderieje konden we niet anders dan concluderen dat het wederom een supermooie en geslaagde ochtend was! Mocht je meer willen weten over de Natuur Talenten, mail dan naar: ivn.rijssenenter@gmail.com.”

Afbeelding
Afbeelding