Manager Eline ten Hove toont de overzichtskaart met de plannen voor Buiteninn Het Overveen.
Manager Eline ten Hove toont de overzichtskaart met de plannen voor Buiteninn Het Overveen. Foto: Jan Joost

Duurzaam, bewustwording en geen afval

Natuur en milieu

RIJSSEN – De ondernemers achter de nieuwe Buiteninn Het Overveen aan de Veendijk 4 zijn idealisten, maar er moet ook geld verdiend worden. De grote uitdaging is van Buiteninn Het Overveen een onderneming te maken die goed is voor het milieu en voor de gasten die er komen. 

De ruimte om mooie dingen te doen is in en rond het Overveen volop aanwezig. Bedrijfsleider Inge ten Hove heeft het gebied in kaart gebracht, samen met haar collega Linde Nieuwenhuis en de nieuwe eigenaars van Buiteninn Het Overveen. Op de overzichtskaart zijn de plannen duidelijk uitgezet. 

Bloemenzee

Het natte natuurgebied met de vogelkijkhut blijft een mekka voor vogelaars en andere natuurmensen. Het aangrenzende weidegebied wordt een grote bloemenzee, waar bijen en vlinders volop kunnen floreren. De receptie krijgt een grote aanpassing en wordt met veel hout en glas uitgevoerd. De groepsaccommodaties aan de overkant van de Veendijk krijgen een hotelfunctie. Parkerende auto’s worden zo veel mogelijk aan het gezicht onttrokken en er is een buitenSpa gepland. 

Passend 

“We zijn er voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. Dat kunnen toeristen zijn, maar net zo goed ondernemers en managers die voor zaken in de buurt zijn,” zegt Ten Hove. “Ontspanning in de breedste zin van het woord, maar altijd passend in dit prachtige gebied.” 

Bewustwording

De groene ondernemers van Buiteninn Het Overveen gaan ook actief bezig om mensen bewust te maken van het verantwoord omgaan met de natuur. Een van de eerst activiteiten is de ZERO WASTE-dag op zaterdag 14 januari. Onder het motto Kinderen De Baas wordt in de enorme activiteitenhal een zogenaamde kleedjesmarkt gehouden. Kinderen tot 12 jaar kunnen daar hun speelgoed en andere zaken te koop aanbieden. “Afgedankt speelgoed en andere gebruiksvoorwerpen moet je niet weggooien, maar verdienen een tweede leven en de kinderen kunnen er ook nog iets aan verdienen,” legt Ten Hove uit. Deelname aan de kleedjesmarkt kost 5 euro en aanmelden kan op e-mailadres: info@buiteninn.nl 

Zero waste-producten

Op de Zero Waste-dag is nog veel meer te doen van 10 tot 14 uur. Rick Harmsen verzorgt een bootcamp. Kinderboekenschrijver Carlo Peeters is aanwezig. Dansstudio Dynamiek laat zien wat ze in huis hebben en er zijn zero waste-producten van plaatselijke bedrijven, want ook dat is een bedrijfsonderdeel dat Het Overveen verder uit gaat bouwen. “Er zijn zo veel ondernemers in de buurt die hele mooie producten maken die goed zijn voor de mensen en voor de natuur. Daar liggen grote kansen en die gaan we zeker benutten,” aldus Ten Hove.

De grote evenementenhal van Buiteninn Het Overveen is geschikt voor heel veel activiteiten, maar ook voor de kleedjesmarkt van zaterdag 14 januari.