Afbeelding

Talententeam AV Rijssen ontvangt clinic van Schaatsteam Reggeborgh

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Vorige week waren er een aantal schaatsers van team Reggeborgh te gast op de atletiekbaan van AV Rijssen. Jenning de Boo, Tim Prins, Dennis van der Gun en hoofdcoach Gerard van Velde waren naar Rijssen gekomen om een trainingsclinic te verzorgen voor de atleten van Talententeam AV Rijssen. Reggeborgh, die deze twee teams financieel ondersteunt, had dit allemaal mogelijk gemaakt. En zowel de schaatsers als ook de atleten genoten echt van deze bijzondere ontmoeting. 

Overeenkomsten

Tussen beide teams zijn er opmerkelijke overeenkomsten. Ten eerste worden ze ondersteunt door hetzelfde bedrijf namelijk Reggeborgh uit Rijssen. Tweede overeenkomst is het feit dat beide teams over een flink aantal toptalenten beschikken. Natuurlijk is het schaatsteam al veel verder in haar nationale en ook internationale ontwikkeling, maar de atleten van Talententeam AV Rijssen hebben ook nationaal al menige podiumplekken behaald. Derde overeenkomst is dat Gerard van Velde na zijn carrière als topschaatser is gestart met een klein schaatsploegje. Talenten bij hem uit de buurt van zijn woonplaats Heerde. Zo is ook het Talententeam AV Rijssen ontstaan. Begonnen met een klein groepje jonge atleten, nu inmiddels verworden tot een sterk team van 25 atleten. En is ooit zo Reggeborgh niet ontstaan? Begonnen als heel klein Wessels bouwbedrijfje, en nu uitgegroeid tot een enorm bedrijf met heel veel medewerkers. 

De training

Na een korte inleiding door coach Gerard van Velde mochten de atleten van AV Rijssen de schaatsers wat vragen stellen. Vragen als: Hoe kunnen we de top bereiken? en Hoe gaan we om met teleurstellingen? kwamen voorbij. Maar ook trainings technische vragen werden door Gerard van Velde deskundig beantwoord. Daarna werd er een hele gevarieerde training verzorgd met warming-up, kracht, reactievermogen en tempo training. Dit alles met veel lol en plezier. Ook de schaatsers zelf deden fanatiek mee en hadden hier zichtbaar plezier in. Ook de vele meegekomen ouders en verdere belangstellenden volgden met interesse de verrichtingen van deze bijzondere training. De afsluitende estafetteloop van 400 meter werd gewonnen door Runar Slinkman, waarbij op het laatste stuk Tim Prinsen nog dichtbij leek te komen. De schaatsers waren verrast door het hele hoge tempo dat de atleten van dit jonge atletiekteam wisten te ontwikkelen.

Fotosessie

Na de training namen de schaatsers ruim de tijd om met iedereen op de foto te gaan. Ook werden er vele handtekeningen uitgedeeld, waarvan enkele zelfs op de door Linn Goorman meegebrachte witte klapschaatsen. Na een uitgebreid afscheid van Jenning, Tim, Dennis en Gerard werd afgesproken dat de Reggeborgh schaatsploeg graag nog een keer terug wil komen op de atletiekbaan van AV Rijssen.

Afbeelding