Afbeelding
Fotograaf: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Vierde plaats voor Maik Duin tijdens openingsrace 2024

Sport en vrije tijd

RIJSSEN - Maik Duin had de snelheid voor de podiumplaatsen, maar moest na een matige start en foutje onderweg genoegen nemen met een vierde plaats in de eerste race van het Dutch Supersport seizoen 2024. De Racing Team Rijssen rijder wist zich als derde te kwalificeren, waardoor hij vanaf de eerste startrij mocht vertrekken.

Zaterdag 6 april stond de eerste ronde van de Dutch Supersport klasse van het Nederlandse IDC kampioenschap op het programma. Voorafgaand aan de eerste race kon Maik Duin nog twee dagen trainen op het TT Circuit. Tijdens beide testdagen was het helaas slecht weer, waardoor er weinig gereden kon worden. De 18-jarige coureur kon samen met het team wel werken aan goed gevoel en afstelling op een natte baan. Tijdens de racedag was het weer veel beter. In de eerste kwalificatie kwam de Racing Team Rijssen rijder tot een vierde tijd. Er was weinig grip en Maik’s gevoel met de motor was niet optimaal. In de tweede kwalificatie was het gevoel beter, mede door het oplossen van een issue met de elektronica. Maik had in zijn snelle ronden telkens last van verkeer, maar wist er toch een derde tijd uit te persen. Hierdoor mocht de jonge coureur vanaf de eerste startrij vertrekken tijdens de openingsronde van het seizoen.

Maik’s start in de Dutch Supersport race was zeer matig, waardoor hij terugviel naar een achtste plaats. Het tempo van de Suzuki-coureur was goed en hij kwam dan ook snel naar voren. Maik reed op een vierde plek en had zicht op de laatste podiumplaats op het moment dat hij fout maakte in de eerste bocht. De Racing Team Rijssen coureur verloor daardoor zijn gewonnen terrein. Erg jammer, want Maik was op dat moment sneller dan de derde rijder. Opnieuw wist Maik naar voren te komen, maar bleek een vierde plaats het maximale resultaat in de openingsrace van het seizoen 2024 te zijn. Maik: “Ik wil het team enorm bedanken voor dit weekend. Het gevoel met de motor wordt beter en beter, dat heb ik aan hen te danken. Ook wil ik mijn sponsoren bedanken, want het racen is zonder hen niet mogelijk. Op naar de volgende!”

De volgende Dutch Supersport race staat gepland op zaterdag 27 april tijdens de tweede ronde van het IDC kampioenschap op het TT Circuit Assen.