Afbeelding

Modeflitsen en racen voor kids tijdens de koopzaterdag van 13 april aanstaande

Zakelijk

RIJSSEN – Zaterdag 13 april is er koopzaterdag met extra koopavond. Rijssen staat dan bol van activiteiten. In de spotlights staan de nieuwste collecties bij de verschillende modewinkels in Rijssen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten aangeboden door Winkelen in Rijssen en Baan Twente, dealer van Mercedes, Smart, Ford en het nieuwe automerk Voyah.

Modeflitsen bij topwinkels

Vanaf 13.30 uur zijn er bij verschillende top modewinkels, herkenbaar aan de roze loper, modellen te zien. Zij showen doorlopend de nieuwe collecties tot 20.30 uur. Modewinkels die mee doen zijn: Blush, Cecil, Jolie Women, Ligtenberg Linnen & Lingerie, Livera, Schuurman Schoenen, Shoeby, Step Up, Unique, Van Dal Mannenmode, Vierseizoenen en Wessels mode.

Modetrends

In een wereld van snelheid en technologie verlangen we naar rust, natuur, en eenvoud. Het zomerseizoen van 2024 omarmt deze behoefte aan balans, met een collectie die symbool staat voor stabiliteit en authenticiteit. Is jouw interesse al gewekt? Bekijk snel de nieuwe collecties bij dé modewinkels in Rijssen en jij bent helemaal klaar voor de zomer. In de nieuwe collecties zien we veel zandtinten en olijfgroenen, waarbij kaki de opvallende hoofdkleur is. Je kunt wel zeggen dat het buitenleven een bron van inspiratie is dit seizoen. Zo zit je deze zomer goed met soepel vallende broekjes in utility sfeer, vervaardigd uit katoen, tencel en linnen. Linnen siert diverse items in een scala aan kleuren, terwijl luchtige en witte blouses met broderie anglaise elegantie toevoegen aan je outfit. In deze zomercollectie is ‘lieflijk’ een term die bij alle merken en collecties terugkomt. De kleine bloemetjes, ook bekend als ‘millefleures’, spelen hierin een belangrijke rol. Wil je toch een stoerdere outfit? Denk dan eens na over opengebreide tops. Erg populair zijn ook de singlets, bra-tops en cropped tops in combinatie met een stoere jeans.

Roze- en pasteltinten blijven ook deze zomer favoriete kleuren. De pastelkleur lila voert een belangrijke hoofdrol in jassen, tops en rokken. Wees niet bang om voor een complete outfit in het lila te gaan. Ton-sur-ton kan deze kleur erg mooi gedragen worden. Naast de pastellen zijn ook goud en zilver niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je zit nog steeds goed met een gouden broek en zilveren jas (of andersom). Durf je een nog uitdagendere keuze te maken? Ga dan eens voor een zilveren of gouden blouse voor de perfecte dosis eigentijdse flair. Welke printjes zien we met de warmere temperaturen? Dat zijn natuurlijk de strepen, vernieuwend in hun verticaliteit. De streep varieert van pinstripes tot overhemd strepen. Ken je de term ‘casual revival’ al? Dat is een grafisch design in de vorm van vintage cartoons of in de stijl van de jaren ’70 en ’80. Je ziet deze prints op denim broeken en jasjes verschijnen. 

We duiken nog even de geschiedenis in met onze kleding, want je ziet jurken en shirts met draperingen zoals ze het bij de Romeinen droegen. De jurken zitten los om het lichaam en verschijnen in de mooie satijnen stof. Verder zie je items in stoere, Afrikaanse prints, zoals in jurken, pakken en kimono’s. Naast de meer uitgesproken prints, zien we ook de klassieke Chanel-stijl in kleding. Zo zijn de gedessineerde quilt jasjes in lichte pastellen erg populair. Nieuw dit seizoen is de toevoeging van de 3D technologie in shirts. Zo komen tops en jurken nog meer tot leven door de het extra volume dat de technologie creëert. Items die je zeker niet mag missen dit seizoen, zijn de stoere jumpsuits en lange jeansrokken met verleidelijke splitten, terwijl wide-leg broeken in authentieke denimkleuren de essentie van deze zomerse stijl belichamen.

HogeWal plein

Op het Hoge Wal Plein staan twee racesimulatoren gereed om te ontdekken wie de snelste virtuele coureur is op Circuit Zandvoort. Deelname is gratis en open voor deelnemers vanaf 10 jaar. De snelste tijden kunnen worden neergezet van 13.00 tot 20.00 uur. Na afloop volgt een bloedstollende finale tussen de twee snelste coureurs, gevolgd door een prijsuitreiking. Eeuwige roem en een indrukwekkende trofee wachten op de winnaar, samen met een exclusieve RijssenHoltenPas.

Voor de jongere racers zijn er elektrische autootjes beschikbaar voor een spannend ritje. Een assortiment aan droomauto’s, variërend van Mercedes en BMW tot Lamborghini, staat te pronken op het HogeWal plein. Ook zijn er 2 elektrische quads beschikbaar voor de oudere kinderen. 

Deelname aan deze activiteiten is eveneens gratis, met leeftijdscategorieën van 4 tot 6 jaar voor de elektrische auto’s en van 6 tot 10 jaar voor de elektrische quads. Van 13.00 tot 19.00 uur is de baan open voor avontuur. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Baan Twente, dealer van Mercedes, Smart, Ford en het nieuwe automerk Voyah. Het innovatieve automerk Voyah is ook te bezichtigen als primeur in Rijssen.

Europaplein

Op het Europaplein staan elektrische Mini Racecars klaar voor de jongste coureurs. Ze staan pole position voor een spannend ritje binnen een grote opblaasbare baan. Ouders hebben de mogelijkheid om achterop te zitten en mee te sturen voor de kleintjes. Deelname is gratis en open voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud (met een ouder achterop vanaf ongeveer 2,5 jaar). Het rijplezier vindt plaats tussen 13.00 en 19.00 uur.

En verder…

’s Morgens en ’s middags is er in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt. Natuurlijk kun je tijdens of na het shoppen lekker een hapje eten of iets drinken bij de lokale horeca. Kom je met de auto? Dan kun je deze gratis parkeren op één van de vele parkeerplaatsen rond het centrum. “We heten je van harte welkom om met ons te genieten van een dag vol mode en plezier.”

Afbeelding
Afbeelding